غدیر، تجلیگاه ولایت اهل بیت (علیهم السلام) است. غدیر روزی است که خدا در آن دین ما را کامل و نعمتش را بر ما تمام کرده و دین اسلام را برای ما پسندیده است. در این روز عظیم، مسیر حق از ناحق مشخص گردیده است. در این روز، شجاعترین فرد امت، داناترینِ امت، باتقواترین فرد امت، اولین ایمان آورنده به رسول الله (صلی الله علیه و آله) و در یک کلام، برترین فرد امت ـ که هیچکس از اصحاب رسول اعظم در فضائل و مناقب به او نمیرسد ـ ازجانب خدا به جانشینی پیغمبر منصوب گردید.
واقعه غدیر نشان میدهد که پیامبر گرامی اسلام، پس از خود امت را بدون پیشوا و سرپرست رها نکرده است.
وقتی «عدم ابلاغ فرمان خداوند مبنی بر وصایت حضرت علی (علیه السلام)» مساوی است با «عدم انجام وظیفه خطیر و سنگین رسالت»، معلوم میشود که مسئله خلافت و مدیریت جامعه بسیار مهم است و خدا زمین را خالی از حجّت و رهبر الهی نمیگذارد.
وقتی رسول اکرم از مردمی که جلو رفتهاند میخواهد که بازگردند و منتظر میمانند تا افرادی که عقب ماندهاند به آنان برسند، معلوم میشود که پیام غدیر خیلی با اهمیت است. و ما که پیرو ولایت اهل بیت هستیم، شایسته نیست نه یک قدم جلوتر و نه یک قدم عقبتر از ولایت باشیم؛ بلکه باید ملازم اهل بیت باشیم.
پیامبر در پایان خطبه غدیر از مردم درخواست مینماید که پیام غدیر را حاضران به غایبان برسانند و این تبلیغ باید تا روز قیامت ادامه داشته باشد. امروز فرصتی است تا از تمام ظرفیتهای موجود برای تبلیغ غدیر استفاده کنیم و نگذاریم غدیر به فراموشی سپرده شود.
ما نیز باید شکرگزار این نعمت عظیم ولایت ـ که خدای متعال به ما عنایت فرموده ـ باشیم. باید از این فرصت برای شناساندن اهل بیت به جهانیان استفاده کنیم.
میتوانیم در عید بزرگ تبیین اسلام واقعی و معرفی شاخص این اسلام اصیل ـ یعنی امیر المؤمنین (علیه السلام) ـ به جهانیان، در حد توان تلاش کنیم؛ زیرا به فرموده پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله)، «علی با حق و حق با علی است.»
امید است که ما بتوانیم مبلغ غدیر باشیم و با عمل به دستورات اهل بیت، در زمره شیعیان واقعی ایشان قرار بگیریم.
الحمد لله الذی جعلنا من المتمسکین بولایت امیرالمؤمنین.
آیات مورد اشاره در متن: آیات 3 و 67 سوره مائده
نویسنده: حافظ روشندل رقیه رستم جبری