معرفی شهید روحانی؛ حجت الاسلام مرتضی جمالی
شهید مرتضی جمالی، فرزند خضر در سال ۱۳۴۴ شمسی در روستای چاهپیر دیده به جهان گشود. در شکوفایی انقالب اسالمی، در سال ۵۷ با حدود ۱۳ سال سن و در نوجوانی عاشق و شیفته امام (ره) و اهداف انقلاب شد و ضمن شرکت در راهپیمایی ها، فعالیت های تبلیغی و پخش اعلامیه ها، در حد توان نسبت به معرفی اهداف بلند امام و انقلاب در طول سالهای قبل و بعد از انقلاب لحظه ای از پا ننشست.
شهید مرتضی جمالی، فرزند خضر در سال ۱۳۴۴ شمسی در روستای چاهپیر دیده به جهان گشود. در شکوفایی انقالب اسالمی، در سال ۵۷ با حدود ۱۳ سال سن و در نوجوانی عاشق و شیفته امام (ره) و اهداف انقلاب شد و ضمن شرکت در راهپیمایی ها، فعالیت های تبلیغی و پخش اعلامیه ها، در حد توان
نسبت به معرفی اهداف بلند امام و انقلاب در طول سالهای قبل و بعد از انقلاب لحظه ای از پا ننشست. تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در روستای خود سپری کرد. بعد از گرفتن دیپلم به علت علاقه شدید به علوم اسلامی وارد حوزه علمیه شد و تحصیلات حوزوی را با موفقیت پشت سر گذاشت و بنا به وظیفه شرعی به جبهه اعزام گردید. در جبهه با دو سالح علم و رزم به مبارزه با دشمنان اسلام و ادای دین خود پرداخت. در ضمن انجام وظیفه رزمی خویش، به شهادت تمام هم رزمانش در تمام عملیاتها و ماموریتها، در کمال شجاعت و خلوص عمل میکرد. عشق به مبارزه و شهادت در سیمای نورانیش موج میزد و با علم و عمل به ارشاد و هدایت گری دوستان همرزمش میپرداخت و از منبع فیوضات قرآنی و معصومان (علیهم السلام) همه را به فیض میرساند. همچون پدری دلسوز، برادر و معلمی مهربان، به تشریح، توضیح و تعلیم احکام اسلامی و شرعی میپرداخت. در نمازهای شب خود، که طنین صدایش در خط مقدم میپیچید، از خداوند طلب شهادت مینمود. سرانجام در شب چهارم دی ماه ۱۳۶۵ در منطقه اروند رود، در مقابله با کافران بعثی، به درجه رفیع شهادت نائل گردید. پیکر مطهر این شهید که همه چیزش به تبعیت از شهدای کربلا بود و خداوند شاهد، میخواست او را عزیز ملاقات کند و بلند مرتبهتر گرداند، تا چند سال مفقود بود تا اینکه سالها بعد توسط گروه تفحص پیکر مطهرش پیدا شد و به وطنش بازگردانده و در گلزار روستای چاه پیر مدفون گردید.